Как да почистите паркет

Паркет е издръжлив, достъпни, и изглежда добре. Моделът на паркет работи в почти всеки тип стая и в двата сложен или прост дизайн. В един улов на с паркет е то се нуждае от редовна поддръжка, за да го търси чиста и свежа.
метод
1
Като Общи грижи за вашия етаж
Изображение титулувани Чисти паркет Стъпка 11


Вакуум на пода. Аспирация е добра първа стъпка за изчистването на етажа. Тъй паркет са шарени с различни размери на дърво, прахосмукачка може да достигне мръсотията между пукнатините. Вакуумът също разхлабва мръсотията да бъде почистен по-задълбочено по-късно. [1]
Изображение титулувани Чисти паркет Стъпка 22
Sweep паркета. Можете да използвате една нормална четка, но можете да използвате и прах специфичен сух парцал. Някои сухи четки дори имат специални тъкани, особено за дървени подове или паркет. Замитането е важно, за да получите всички битове на мръсотия, че вакуумът пропуснати.
Изображение титулувани Чисти паркет Стъпка 33
MOP пода с вода. Почистете паркета с влажен парцал, ако вашият паркет се запечатва. Номерът е да се използва по-малко вода, колкото е възможно по пода. Започнете в един от ъглите на стаята и парцала в осем символ за отстраняване на прекомерната мръсотия и пясък. Изстискайте парцала старателно навън, и избършете пода отново, за да се премахне прекомерния водата до пода е сух.
Изображение титулувани Чисти паркет Стъпка 44
Направете общо почистване редовно. Най-добре е да се направи по-горе споменатите стъпки веднъж на всеки две седмици, ако не и по-често. Правейки тези стъпки на регулярна основа, вие няма да се изисква да се направи дълбоко почистване, както често. Вие също така ще се предотврати натрупването на суров между панелите от дърво.
метод
2
Извършване на Deep Clean
Изображение титулувани Чисти паркет Стъпка 51
Започнете, като направите общ чист. Минете през стъпките на метене и прахосмукачка етажите. Вие трябва да започнете с дълбоко почистване много като теб ще започнат свой общо почистване. Можете също така да бърша подовете с вода, но вие ще се бършеше пода с по-чиста.
Вие ще се възползват етажите с два парцала работни места, но това е до вас. [2]
Изображение титулувани Чисти паркет Стъпка 62
Намери специални паркет продукти. Има много различни почистващи разтвори за вашите паркет. Някои продукти ще чисти подовете и поставят допълнително уплътняване на пода. Този тип продукт е специфична за дървени повърхности. Тя почиства, полира и палта настилката.
Виж за търговски продукти, които подобряват настилката с хранителни вещества и добавки, които правят пода изглежда свежа.
Дървени почистващи ще работят за паркет, тъй като те са направени от парчета дърво.
Важно е да се покрие пода с лепило за увеличаване на продължителността на живота и трайността на етажите.
Избягвайте восъчни продукти или други почистващи препарати, които обещават блясък. Тези продукти създават проблеми, когато е време да се прилага друго покритие.
Изображение титулувани Чисти паркет Стъпка 73
Създаване на почистващ разтвор. Не е нужно да си купя един търговски продукт, ако искате по-скоро да създадете свой собствен разтвор. Повечето домашни средства, които са безопасни за паркет включват проста смес от мек детергент за съдове. Смесете една кофа с топла вода с ¼ чаша мек препарат за миене на сапун.
Избягвайте използването на оцет, амоняк, високи рН почистващи препарати, както и всякакви сапуни маслена основа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *